viernes, 14 de enero de 2011

Banca ètica

"Nosaltres no podem entendre el donar finançament a una empresa armamentística i amb els beneficis d'això fer obra social, sinó que nosaltres directament el que no fem és finançar empreses armamentístiques, i financem només cooperatives de treball, de vivendes o associacions o entitats que treballen amb el comerç just."

Jordi Ibañez

Robin Hood robava als rics per donar-ho als pobres i lluitava contra la injustícia i la tirania

Convidat: Jordi Ibañez, Coordinador de Fiare Catalunya, Banca ètica.  





Enllaços: Fiare Catalunya


L'ALTAVEU ET RECOMANA!

GRA DE SORRA

Finançaments Ètics i Solidaris a Catalunya (FETS):


RASTREJANT LA XARXA

David contra Goliat: Documental que explica la història de Jose Luís Burgos. Després de 16 dies de vaga de fam davant la seu del Banc Santander al Passeig de Gràcia de Barcelona, Burgos va aconseguir que es suspengués la subasta del seu pis. Aquesta és una història concreta que ens pot ajudar a entendre les injustícies que els bancs estan exercint. 

Diner és deute (Money as Debt), de Paul Grignon: Documental que analitza de forma didàctica i a partir d'una història d'animació, el procés de creació dels diners per part dels bancs posant de manifest com tot es basa en el deute.

Insumbmís a la Banca, d'Elisenda Trilla, i M. Martí Freixes: Documental que ens apropa a Enric Duran i ens ajuda a entendre els motius per dur a terme la seva acció contra la banca. Durant més de dos anys, Duran va obtenir préstecs de diferents entitats bancàries que va destinar a Moviments Socials, saltant-se el compromís a retornar-los.

Canal de la Banca ètica pel Youtube: Aquí podeu fer consultes sobre el Finançament Ètic i Solidari

Festa del Comerç Just i la Banca Ètica: promou el comerç just per establir relacions equitatives i Sistemes financers justos.  

1 comentario: