domingo, 21 de noviembre de 2010

Moviment Veïnal

"Barcelona segueix necessitant, com el conjunt del país, molts més equipaments públics i molts més serveis públics. Necessita molta més justícia distributiva i moltes menys desigualtats. Hi ha 5 anys de diferència d'esperança de vida entre un veí mig de Sant Gervasi i un de Nou Barris, i això és molt. Tenim tants problemes davant que, o ens hi posem al darrera o algú els solventarà de la pitjor de les maneres possible."

Albert Recio 



Convidat: Albert Recio, professor d'economia aplicada de la UAB i activista de la Federació de l'Associació de Veïns de Barcelona. També ex-membre de la junta d'aquesta Associació. Ha Treballat molt al districte de Nou Barris.





L'ALTAVEU ET RECOMANA!

Barcelona: 40 anys d'Acció Veïnal. Les associacions de veíns i veïnes sintetitza la història dels barris i la dels milers d'homes i dones que han lluitat i lluiten per rehabilitar-los.
                 
En construcción, de José Luís Guerín. Pel.lícula documental que mostra la història d'una transformació, la història de la transformació que viu un barri popular de Barcelona. "Un espacio degradado, con altos índices de marginalidad, prostitución y presencia de inmigrantes y ancianos sin recursos que, pese a las deficientes condiciones de vida, es también hogar o lugar de trabajo". (article de Lídia Merás)

La estrategia del caracol, de Sergio Cabrera. Els veïns d'un dels barris més pobres de Bogotà lluiten per evitar l'enderrocament de les seves cases, propietat d'un millonari sense escrúpuls. Sergio Cabrera la defineix com "una faula sobre el sentit de la llibertat i la solidaritat humana".

No hay comentarios:

Publicar un comentario